Gabion

Markprodukter

Gabion

Gabioner är så kallade förzinkade nätsektioner som man monterar ihop och fyller ut med stenar. Ett utmärkt alternativ till sten- eller betongmurar, som också börjar bli alltmer vanligt i våra trädgårdar och tomter. Det är perfekt för den som vill avgränsa en plats i sin trädgård eller tomt, skapa ett insynsskydd, eller nyttja det för att dämpa buller. De förzinkade nätsektionerna blir en del av den naturliga miljön och ger ett märkvärt intryck på tomten eller trädgården – ett snyggt komplement helt enkelt. Med ett smart gabionsystem finns det ingen gräns för kreativiteten med gabioner.

Stenfyllda gabioner och nyplanterade växter

Monotec Gabion

Den traditionella gabionen för murar och bullerskydd.

Monotec silent plus

En bullerskyddsgabion med sandfylld kärna för att motverka ljudgenomträngning.

Gabion – ett perfekt bullerskydd

Vi erbjuder gabioner som passar varje projekt. Allt ifrån den traditionella gabionmuren till sandfyllda varianter som ännu mer effektivt separerar buller från tystnad. Northex tillhandahåller också mer estetiska fasadbeklädnader som livar upp tråkiga väggytor. Gabionsystem levereras i rostfritt stål och med en proffsig look. Vi har gabioner från Monotec, ett starkt gabionsystem med en legering av zink och aliminium som förlänger stålets livslängd avsevärt.

Gabion som stödmur

Gabioner har under senaste åren tagit rejäla kliv i populäritet bland arkitekter och privatpersoner. De används allt oftare som en lösning för att ta ut marknivå- skillnader samt som estetiska lösningar för att få ett snyggt utseende. Gabion-murar ger ett robust utseende som kompletterar både en grön trädgård och ett betong/stenhus. Gabioner byggs enkelt ihop som en byggsats och fylls sedan med t ex sten innan man stänger muren i toppen.  Gabionerna kan byggas i olika höjder och längder och kan även användas som kompletta stödmurar med mer eller mindre obegränsad höjd och hållfasthet.

Att fylla gabioner

Gabioner kan man fylla med i stort sett vad som helst, så länge materialet är tillräckligt stort för att inte ramla ut från buren. Vanligast är att använda något typ av stenmaterial med en maxstorlek på 150 mm. Vill du vara snäll mot ryggen rekommenderar vi en liten grävmaskin för fyllning av din gabion, även fast fyllnadsmaterialet går bra att göra för hand. Vi tar fram offert på hela upplägget, alltså allt du behöver till en färdig mur. Från gabion till fyllning och stenmaterial.