Monotec Gabion

  1. Northex
  2. »
  3. Markprodukter
  4. »
  5. Gabion
  6. »
  7. Monotec Gabion
Stenfyllda gabioner och nyplanterade växter

Monotec Gabion

Monotec Gabion kan liksom andra gabioner byggas ihop i sektioner. Storlekarna varierar som standard från 0,5 x 0,3 x 5m till 2,5 x 1,0x 1,0m. Andra storlekar går att tillverka på beställning. Monotec gabionerna levereras som lösa nät (moduler) och monteras på plats.

Beskrivning

Startgabion byggs alltid med 6st moduler. Gabionerna byggs ihop av 4st moduler, botten, långsida, kortsida och topp modul. Normalt byggs modulerna direkt på packat bärlager. Skall muren stå med marktryck på någon sida så skall gabionbotten byggas under befintlig mark och ha en dräneringslösning i botten.

Monotec R-gabion

Monotec R-gabion har ett säkerhetslåssystem som är framtaget för att använda i offentliga byggnader, lekplatser och andra miljöer där säkerhet är ett stort fokus. Denna variant av låsning minskar bland annat risken att fastna i gabionerna.

Monotec Roko -Spiralsamling

Monotec Roko - Spiralsamlingär konstruerat så att alla påfrestningar i gabionerna överförs till modulernas svetspunkter. Det här systemet används oftast där hållfastighet spelar stor roll som t ex infrastruktur och industri.
Monteringstiden för denna typen av låsning är vanligtvis lite längre.

Specifikationer

Monotec R använder sticklås för att hålla samman murhörnen och ge skarpa kanter. Monotec gabioner har ett korrosionskydd som består utav en 350-350g/m2 galfanbeläggning. Denna beläggning är en speciell legering av zink och aluminium. Den här typen av legering förlänger stålets livslängd med ca 3 gånger jämnfört med traditionell varmförzinkning.

Trådtjocklek på nätet är 4,5mm med en dragstyrka på 450-520N/mm2. Maskstorleken är 100x100. Nät med finare masker eller annan hållfastighet finns att beställa om t ex fyllningmassor är annat är standard.

- Till en maskstorlek på 100 x 100mm väljs normalt en fraktion på 100-200mm.

- Till en maskstorlek på 50 x 100mm väljs normalt en fraktion på 80-150mm.

Monotec gabioner kan fyllas med t ex bergkross, tegelkross, murrester eller glas. Vi rekommenderar inte att gabioner fylls med friktionsjord eller något annat organisktmaterial.

Standardstorlek på nät:
Längd (per modul): 0,5, 1, 1,5, 2, eller 2,5
Bredd (per modul): 0,3, 0,5 eller 1m
Höjd (per modul): 0,5 eller 1m.

Användningsområden för Monotec Gabioner:
-Avskiljare i parker, parkeringar eller trädgårdar.
-Fasadbeklädnad
-Rabatter
-Mothåll för mark
-För att ta ut nivåskillnader

Monotec gabioner kan levereras i rostfritt stål enligt kund önskemål.
Vi säljer och transporterar Monotec Gabioner till företag och privatkunder!

Kontakta mig för konsultation eller beställning

Relaterade produkter

Monotec silent plus

BG-Tex Geotextil

Bentonitmatta