Membran och gummiduk

Markprodukter

Membran och gummidukar

Geomembran, eller gummiduk som det också kallas, används inom mark- och anläggning som tätskikt för att separera vätska från torrskikt. Northex erbjuder geomembran i olika material för olika användningsområden och har produkter för alla typer av anläggningsprojekt. Vid en första anblick kan ett geomembran se ut som vilken gummiduk som helst, men bakom produkten ligger en komplexitet som är noga efterforskad.

Svart EPDM utplacerat på en plan yta

Firestone GeoGuard EPDM

Vattentäta gummidukar med hydrostatiska egenskaper, optimal för större vattensamlingar såsom små sjöar eller kanaler. 

Bentonitmatta

Högpresterande tätning med effektiv resistens mot sprickbildning. Används inom grundvattenskydd och vattenbyggnadsteknik

Tektoseal

En 100% naturlig tätningsmetod för skydd av vattentäkt, föroreningskontroll och hydrauliska uppgifter

Skapa barriärer med Geomembran

Själva ordet membran betyder en hinna som är helt, eller delvis ogenomtränglig. Ofta kan ett geomembran släppa genom mindre partiklar där det är noga utvalt vilka ämnen det är som få genomgå detta filter, medan andra gummidukar är helt och hållet isolerande. Northex levererar även plastmembran, kontakta oss för rådgivning och prisförfrågan. 

Gummidukar för alla projekt

Det vanligaste användningsområdet för geomembran är vid anläggning av

– Dammar
– Skydd av vattentäkt
– Bibehålla större vattensamlingar

Vattenförvaring, kort och gott. Det finns ett uppenbart problem när man jobbar med dessa anläggningsprojekt. I och med att vatten är svårt att transportera, flytta eller förvara är processen att byta ut gummiduken otroligt komplicerad. Våra gummidukar är därför utvecklade att hålla i flera decennier.

Northex geomembran har oöverträffat motstånd mot UV-strålning och extrema temperaturer. Tack vare att materialen som används inte innehåller några mjukgörare försämras aldrig geomembranets hållbarhet, vid behov är de dock enkla att reparera även efter flera decennier.

Vilket geomembran behöver jag?

Som tur är finns vi på Northex här för att skräddarsy produkter som passar ditt projekt. Om du är osäker på vilket geomembran du bör använda så rekommenderar vi dig att kontakta oss så tar vi fram lösningen som passar dig.