Bentonitmatta

  1. Northex
  2. »
  3. Markprodukter
  4. »
  5. Membran
  6. »
  7. Bentonitmatta Tektoseal
Bentonitmatta i beige färg på rulle

Bentonitmatta

En bentonitmatta består av granulerat natriumbentonit mellan 2 lager geotextil. Geotextilen skyddar natriumbentoniten, och fungerar som ett tätande lager och ger goda vattentätningsegenskaper.

Bentonitmatta, eller bentonitmembran som det också kallas, kan t. ex. användas i marker som är förorenade eller vid byggnation av dagvattendammar. Det fungerar även alldeles utmärkt som grundvattenskydd.

Beskrivning

Liksom många andra membran har bentonitmembran många användningsområden. Northex:s bentonitmatta med sin optimala friktionsegenskap och låga känslighet för sättningar gör den perfekt för branta sluttningar och marker med dålig hållfasthet. Att använda Northex:s bentonitmatta resulterar i ett ekonomiskt och miljövänligt resultat.

Specifikationer

Bentonitmattan tillverkas med en speciell nålstansningsteknik med hög precision. Den höga friktionsvinkeln som uppnås genom denna teknik ger mattan en fantastisk allroundstabilitet, även under tunga belastningar. Denna teknik skapar mindre urgrävningsmängd, bättre strukturkapacitet och är praktisk vid kritiska lutningar.

Vår bentonitmatta har en självreparerande effekt och har en hög resistens mot kemikalier vilket skapar en lång livslängd och säkerställer en god och långsiktig prestanda. Bentonitmembran är en bra ersättare till traditionella mineralmembran.

Vi säljer och transporterar bentonitmattor till företag och privatkunder!

Kontakta mig för konsultation eller beställning

Relaterade produkter

Firestone Geoguard epdm

Bg-tex geotextil

Huesker Tektoseal