EPDM - Firestone Geoguard

  1. Northex
  2. »
  3. Markprodukter
  4. »
  5. Membran
  6. »
  7. Firestone GeoGuard EPDM
Svart EPDM utplacerat på en plan yta

Firestone GeoGuard EPDM

Ett starkt och elastiskt geomembran som ger tillförlitlig tätning och håller en mängd olika vätskor från att läcka ut i skog och mark. Geoguard EPDM har en otroligt lång livslängd och kan kompletteras, lagas och flexa även efter flera år av användning.

Beskrivning

Membranets elastistet är 300% i alla riktningar och kan töjas på detta sett ner till -45 grader celsius men kan fortfarande återgå till sin ursprungsform.
Tack var sin elasticitet så har detta epdm-membran ett högt punkteringsmotstånd och även ett otroligt motstånd mot hydrostatiska tryck vilket gör att membranet optimalt vid användning av djupa vattenreservoarer.

EPDM-membranet är tillverkat för att kunna motstå UV-strålar, värme, Ozon, mikroorganismer och extrema väderförhållanden. Geoguard EPDM kan installeras mycket enkelt genom vulkning och gummit i membranet är resistent mot surt regn, nitrat, fosfat, alkoholer och en rad andra kemikalier.

Specifikationer

Firestone EPDM används världen över med utmärkta resultat. Det kan med fördel användas vid byggnation av

- Dagvattendammar
- Grundvattenskydd
- Byggnadstätskikt: EPDM används ofta som tätskikt för tak och väggar. Det håller vatten och fukt ute och kan enkelt formas efter olika ytor.
- Vid konstruktion av dammar och sjöar i parker och golfbanor
- Vattenledningar: EPDM är lämpligt för användning i vattenledningar på grund av sin låga vattenabsorption och höga tålighet.

Teknisk information

EPDM för
privatpersoner och företag

Ja det stämmer, vi säljer EPDM även till dig som privatperson. Även om produkten är anpassad till stora anläggningsprojekt så fungerar den även utmärkt till dammen i trädgården. Med rätt utrustning och förberedelse kan vem som helst anlägga en damm eller mindre sjö. Det är enkelt att med hjälp av specialtejp limma ihop duken för att få till en hundraprocentig tätning. Duken kan även limmas mot hårda ytor såsom berg eller betong och är speciellt utvecklat för att motstå extremväder såsom kyla och värme.

Varför välja EPDM?

EPDM är ett utmärkt val för många olika användningsområden på grund av dess höga tålighet, flexibilitet och låga vattenabsorption. Det är också lätt att installera och kräver minimala underhållskostnader. Om du söker efter en hållbar och tålig lösning för tätskikt, takmembran eller vattenledningar kan EPDM vara det perfekta valet för dig.

Kontakta mig för konsultation eller beställning

Relaterade produkter

Bentonitmatta

Huesker Tektoseal

Monotec silent plus